Flickr

Na tej strani so opisani naši postopki varovanja zasebnosti v zvezi s storitvijo Flickr. Dodatne informacije o tem, kako Oath obravnava vaše osebne podatke, najdete v našem pravilniku o zasebnosti.

Podatki o računu

  • V nastavitvah zasebnosti profila lahko upravljate, kdo si lahko ogleda posamezne dele vašega profila, vključno z e-poštnim naslovom, imenom, trenutnim mestom in drugimi podatki, ki jih javno objavite, vendar ne omejeno nanje.
  • V nastavitvah lahko tudi izberete, da želite svoje fotografije ali profil izključiti iz iskanj na spletnem mestu flickr.com ter iskanj na spletnih mestih drugih ponudnikov, ki uporabljajo API družbe Yahoo, vključno s storitvijo Yahoo Iskanje slik. Od spletnih mest drugih ponudnikov bomo zahtevali, da spoštujejo vaše nastavitve, vendar pa te stranke niso pod našim nadzorom, zato lahko posodobitev traja nekaj časa. Pri uporabi storitve Flickr za nas niste anonimni.

Načini zbiranja, uporabe in skupne rabe podatkov

  • V nastavitvah zasebnosti lahko izberete, da so fotografije privzeto javne in dostopne vsem, omejite dostop samo na omejeno število drugih uporabnikov storitve Flickr ali pa fotografije ohranite zasebne, da lahko do njih dostopate le vi. Če nastavitev ne spremenite, bodo vaše fotografije privzeto javne, razen če jih naložite z mobilnimi ali namiznimi funkcijami samodejnega nalaganja. Na strani vsake fotografije so na voljo zelo natančne možnosti nadzora, s katerimi lahko spremenite nastavitve za vsako fotografijo. Podatke, ki jih zberemo iz javnih fotografij, lahko uporabimo za ujemanje in prikaz ciljnih oglasov (v vseh napravah ter v naših storitvah in zunaj njih) ter prikaz ustreznih glasov na podlagi vaših dejavnosti, ugotovljenih zanimanj in podatkov o lokaciji. Oglasi, ki so vam prikazani, so lahko povezani tudi z našo analizo vaših fotografij in besedilnih informacij, kot so metapodatki (vključno z opombami), povezani s fotografijo, ki si jo ogledujete, ali vneseni izraz za iskanje.  
  • Podatke, zbrane z vseh fotografij v storitvi Flickr, uporabljamo za te splošne namene: 
    • Zagotavljanje, vzdrževanje in izboljšanje vsebine ter storitev in razvoj ustreznih funkcij izdelka. To vključuje analiziranje vsebine in drugih informacij, ki jih shranite ali prenesete pri uporabi naših storitev. 
    • izpolnitev vaših zahtev in če nam za to podelite dovoljenje; 
    • izboljšanje naših storitev; 
    • Izvajanje raziskav in zagotavljanje podpore pri razvoju inovativnih ter privlačnih izdelkov in storitev. 
    • posredovanje anonimiziranih analiz in poročil notranjim in zunanjim strankam, vključno s partnerji, tretjimi osebami in javnostjo, med katere lahko spadajo poročila o trendih glede uporabe in vsebine v storitvi Flickr;
    • zagotavljanje lokacijskih storitev, rezultatov iskanja in druge vsebine, ki je ustrezna za vas, in
    • izboljšanje naših varnostnih sistemov, ki zaznavajo goljufive, škodljive ali nezakonite dejavnosti in vas ščitijo pred njimi.
  • Če kjer koli v storitvi Flickr vklopite funkcijo samodejnega nalaganja, bodo vse fotografije in videoposnetki v tisti napravi samodejno naloženi v storitev Flickr. Te fotografije in videoposnetki bodo v storitvi Flickr shranjeni kot zasebni, dokler jih ne daste v skupno rabo z drugimi. Samodejno nalaganje lahko kadar koli izklopite v nastavitvah aplikacije. Samodejno nalaganje fotografij je lahko uporabljeno za zgoraj opisane namene.  
  • Če nam podelite dovoljenje, lahko dostopamo tudi do vašega fotoaparata in naprave, da vam zagotovimo druge funkcije in storitve ali izboljšamo naše ponudbe in izdelke. 

Podatki o lokaciji in podatki EXIF

  • Če naložite katero koli fotografijo ali videoposnetek z geografskimi podatki (npr. iz mobilne naprave) ali ročno dodate geografsko oznako fotografiji ali videoposnetku, bo lokacija fotografije ali videoposnetka morda prikazana na zemljevidu.
  • Podatki EXIF
    • Skupek prenosljivih podatkov o fotografiji (»EXIF«) je zapis nastavitev in drugih ustreznih metapodatkov, ki jih digitalni fotoaparat ali naprava vstavi, ko posnamete fotografijo ali videoposnetek. Med te podatke med drugim spadajo vrsta fotoaparata ali naprave, odprtost zaslonke, čas osvetlitve, goriščna razdalja in lokacija.
    • Če podatkov EXIF v fotoaparatu ali napravi ne izklopite ali jih ne odstranite iz fotografije, preden jo naložite v storitev Flickr, Flickr prejme in shrani podatke EXIF za vse fotografije ali videoposnetke. Flickr privzeto prikaže povezavo, kjer so prikazani podatki EXIF o naloženih fotografijah ali videoposnetkih. Povezava je prikazana na vseh straneh posameznih fotografij ter prikazuje znamko in model fotoaparata ali naprave, s katerim ste naredili posnetek. Če želite, lahko v razdelku »Nastavitve« na zavihku »Zasebnost in dovoljenja« onemogočite prikaz te povezave uporabnikom.
    • Nekateri fotoaparati ali naprave lahko v glavi podatkov EXIF fotografije shranijo tudi koordinate GPS (lokacijo). Če želite, lahko Flickr uvozi te podatke in jih uporabi za samodejno umestitev vaših fotografij na zemljevid.
  • Geoograde
    • Geoograda je določena točka na zemljevidu s posebnimi privzetimi geografskimi nastavitvami zasebnosti. Te so posebej uporabne za lokacije, kot sta dom in šola, za katere želite uporabiti višjo stopnjo zasebnosti kot za globalno privzete nastavitve zasebnosti. Kliknite tukaj, če želite ustvariti svoje geoograde.
    • Konfigurirate lahko tudi svoje geografske nastavitve, da izberete osebe, ki jim je privzeto prikazana lokacija vaših fotografij. Poleg tega lahko spremenite geografske nastavitve za posamezne fotografije tako, da kliknete zemljevid na desni strani vsake fotografije.

Prepoznavanje slik

  • Z algoritmi za prepoznavanje slik analiziramo in pregledamo vse fotografije in videoposnetke, da jih lahko lažje razvrstite in poiščete, ter za namene uporabe, opisane v poglavju »Načini zbiranja, uporabe in skupne rabe podatkov«. Algoritmi lahko na primer prepoznajo in označijo prizore, dejanja, predmete, javne osebe ali druge zanimive stvari.

Skupna raba s tretjimi osebami

  • Svoj račun lahko povežete z drugimi spletnimi mesti, da omogočite neposredno skupno rabo fotografij z drugimi storitvami skupne rabe v družabnih omrežjih in spletnih dnevnikih.
  • Izberete lahko tudi nastavitev, s katero določite, ali so možnosti za skupno rabo vaše javne vsebine (kot so Facebook, Twitter, Tumblr in druge) prikazane drugim uporabnikom, in sicer prek »Dovoli skupno rabo«. Če je vaš račun povezan s temi spletnimi mesti, je skupna raba privzeto dovoljena, kar podjetju Oath in drugim uporabnikom omogoča, da dajo vašo javno vsebino v skupno rabo.
  • V zgodovini dostopov za goste lahko upravljate dostope za goste, ki ste jih ustvarili za skupno rabo fotografij z drugimi.
  • Če Flickr uporabljate v namiznem računalniku, lahko za nekatere aplikacije podjetja Oath in drugih ponudnikov izberete različne ravni dovoljenj za komunikacijo s svojim računom in skupno rabo informacij, da lahko izkoristite različne elemente, kot so orodja za urejanje fotografij. Če želite prenehati uporabljati eno od teh aplikacij in preklicati svoje dovoljenje, na strani računa v razdelku »skupna raba in širjenje« kliknite povezavo »Odstrani dovoljenje« in odstranite to dovoljenje. 

Postopki glede posodabljanja ali brisanja podatkov

  • Posamezne fotografije v storitvi Flickr lahko izbrišete tako, da izberete fotografije, ki jih želite izbrisati, in nato kliknete gumb za izbris. Z množičnimi postopki pa lahko izbrišete tudi skupine fotografij.
  • Odprite nastavitve, če želite urediti profil, privzete nastavitve zasebnosti za fotografije in drugo.

Trženje in naročnine

Flickr Pro

  • Vsebine v vašem aktivnem računu za Flickr Pro ne bomo uporabljali za oglaševanje. Če uporabljate Flickr Pro, za vas veljajo pogoji storitve Flickr Pro.  

Drugo