Flickr

Op deze pagina staan onze privacyprocedures beschreven met betrekking tot Flickr. Wilt u meer weten over de manier waarop Oath met uw persoonlijke gegevens omgaat? Lees dan ons Privacybeleid.

Accountgegevens

  • In de privacy-instellingen van uw profiel kunt u instellen wie bepaalde gedeelten van uw profiel kan zien, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, uw emailadres, naam, huidige woonplaats en andere informatie die volgens de instellingen openbaar gemaakt kan worden.
  • In de instellingen, kunt u ervoor kiezen om foto‘s te verbergen of uw profiel niet zichtbaar te maken bij zoekopdrachten op flickr.com, alsmede voor zoekopdrachten op sites van derden die de Yahoo-API gebruiken, zoals Yahoo Image Search. Wij vragen van deze sites van derden dat zij zich aan uw instellingen houden, maar deze partijen vallen niet onder onze controle en het kan enige tijd duren voordat de updates plaatsvinden. Als u Flickr gebruikt, bent u bij ons geen anonieme gebruiker.

Procedures voor het verzamelen, gebruiken en delen van gegevens

  • In de privacyinstellingen kunt u ervoor kiezen om uw foto‘s standaard openbaar te maken voor iedereen, de toegang te beperken tot een gelimiteerde groep andere Flickr-gebruikers of de foto‘s privé te houden zodat alleen u toegang heeft. Als u uw instellingen niet wijzigt, zijn uw foto‘s standaard openbaar voor iedereen, mits u ze upload via de mobiele of desktop Auto-Uploadr functie. Op elke fotopagina vind u ook uitgebreidere bedieningselementen voor het wijzigen van de instellingen van uw foto's. We kunnen de informatie die wij verzamelen van openbare foto‘s gebruiken om gerichte reclame af te stemmen en aan te bieden (op verschillende apparaten en binnen en buiten onze services) en voor het verschaffen van relevante reclame gebaseerd op uw activiteiten, afgeleide interesses en locatiegegevens. Reclame die wordt weergegeven kan ook gerelateerd zijn aan onze analyse van uw foto‘s en tekstuele informatie zoals metadata (met inbegrip van aantekeningen) die geassocieerd is aan de foto waar u naar kijkt of de zoekterm die u heeft ingevoerd.  
  • Wij gebruiken de gegevens die worden verzameld van alle foto‘s op Flickr voor de volgende algemene doeleinden: 
    • Het aanbieden, onderhouden en verbeteren van content en services - en het ontwikkelen van relevante productfuncties. Dit omvat het analyseren van de content en andere informatie die u opslaat of verzendt tijdens gebruik van onze services; 
    • Om aan uw verzoeken te voldoen en wanneer hier toestemming voor is verleend door u; 
    • Het verbeteren van onze services; 
    • Het ondersteunen van, en onderzoek doen naar, de innovatie van boeiende producten en services. 
    • Het verstrekken van geanonimiseerde analyseerbare gegevens en rapportage aan interne en externe partijen, met inbegrip van partners, derden en het publiek. Dit kunnen trendrapporten zijn met betrekking tot het gebruik van en de content in Flickr;
    • Het verstrekken van op locatie gebaseerde services, zoekresultaten en andere relevante content voor u; en
    • Om onze beveiligingssystemen beter in staat te stellen om frauduleuze of onrechtmatige activiteiten op te sporen en u hiertegen te beschermen.
  • Als u de functie Auto-Uploadr inschakelt in Flickr, worden alle foto‘s en video‘s vanaf uw apparaat automatisch geüpload naar Flickr. De foto's en video's worden dan als privé opgeslagen op Flickr tot u ervoor kiest ze te delen. U kunt de functie Auto-Uploadr op elk moment uitschakelen in de instellingen van de app. Het automatisch uploaden van foto‘s kan voor de doeleinden hierboven genoemd worden gebruikt.  
  • Als u ons toestemming geeft, verleent u ons hierbij ook toegang tot uw camera of apparaat zodat wij u andere functies of services kunnen bieden of deze kunnen verbeteren. 

Locatie-informatie en EXIF-gegevens

  • Als u foto‘s en video‘s met geografische gegevens upload (bijvoorbeeld vanaf een mobiel apparaat) of wanneer u de geografische informatie handmatig toevoegt aan een foto of video, kan de locatie van de foto of video worden weergegeven op een kaart.
  • EXIF-gegevens
    • In EXIF-gegevens (Exchangeable Image File Format) staan de instellingen en andere metagegevens die door een digitale camera worden toegevoegd wanneer u een foto of video maakt. Denk bijvoorbeeld aan onder meer cameratype, diafragma, sluitertijd, brandpuntsafstand en locatie.
    • Tenzij u EXIF-gegevens uitschakelt op uw camera of apparaat, of deze verwijdert uit de foto voordat u deze uploadt naar Flickr, ontvangt en bewaart Flickr EXIF-gegevens voor alle foto‘s of video‘s. Flickr geeft standaard een link weer met EXIF-gegevens van foto's of video‘s die u uploadt. De link wordt weergegeven op al uw foto- en videopagina's en toont het merk en het model van de camera of het apparaat dat u hebt gebruikt voor het maken van de foto. U kunt ervoor kiezen deze link te verbergen in uw accountinstellingen op het tabblad 'Privacy & Permissions' (Privacy en machtigingen).
    • Sommige camera's kunnen gps-gegevens (locatiegegevens) opslaan in de EXIF-header van een foto. Indien u dit wenst, kan Flickr die gegevens importeren en ze gebruiken om uw foto‘s automatisch op een kaart te plaatsen.
  • Geofences
    • Een geofence is een hotspot op een kaart met speciale standaardinstellingen voor geografische privacy. Dat is handig voor locaties zoals 'thuis' of 'school' die u meer wilt afschermen dan uw algemene standaard. Klik hier om uw geofences te creëren.
    • U kunt uw geografische voorkeuren ook wijzigen om in te stellen wie de locatie van uw foto‘s standaard kunnen zien. Verder kunt u de geografische instellingen ook per individuele foto instellen en wijzigen door op de kaart te klikken die aan de rechterkant van elke foto wordt weergegeven.

Beeldherkenning

  • Wij gebruiken beeldherkenningsalgoritmen waarmee we alle foto‘s en video‘s analyseren zodat het makkelijk voor u is om ze te organiseren en zodat u gemakkelijker beelden kunt vinden, alsmede voor de gebruiken die beschreven zijn onder de titel 'Procedures voor het verzamelen, gebruiken en delen van gegevens'. De algoritmen kunnen bijvoorbeeld taferelen, acties, objecten, prominente personen of andere dingen die mogelijk van interesse zouden kunnen zijn, identificeren en taggen.

Delen met derden

  • U kunt uw account ook aan andere sites koppelen zodat u uw foto‘s direct op sociale media en blogs kunt delen.
  • U kunt een voorkeur instellen die bepaalt of functies voor delen (bijvoorbeeld op Facebook, Twitter en Tumblr enz.) voor andere mensen zichtbaar zijn in uw openbare content die toegankelijk kan worden gemaakt via de instelling 'Allow Sharing' (Delen toestaan). Als uw account gekoppeld is aan deze sites, is delen toegestaan volgens de standaardinstellingen en hebben Oath en andere gebruikers het recht om uw openbare content te delen.
  • Via uw Guest Pass-geschiedenis kunt u gastenpassen beheren die u heeft gemaakt voor het delen van uw foto‘s met anderen.
  • In de desktopversie van Flickr kunt u bepaalde apps van Oath en derden verschillende toestemmingsniveaus geven om gebruik te maken van uw account en informatie te delen met handige voordelen zoals fotobewerkingsprogramma's. Als u een van deze apps niet meer wenst te gebruiken en u uw toestemming wilt intrekken, kunt u op de link 'Remove Permission' (Machtiging verwijderen) onder 'sharing and extending' klikken op uw accountpagina en die machtiging verwijderen. 

Procedures voor het bijwerken of verwijderen van informatie

  • U kunt afzonderlijke foto's verwijderen op Flickr door de foto's te selecteren die u wilt verwijderen en vervolgens op de knop Delete (Verwijderen) te klikken. U kunt ook groepen verwijderen met behulp van batchbewerkingen.
  • In uw instellingen kunt u onder meer uw profiel bewerken en de standaard privacyinstellingen voor uw foto‘s instellen.

Marketing & abonnementen

Flickr Pro

  • Wij zullen content in uw actieve Flickr Pro-account niet gebruiken voor reclamedoeleinden. Als u Flickr Pro gebruikt, bent u onderhevig aan de Algemene voorwaarden van Flickr Pro.  

Overig