Flickr

Denne siden beskriver retningslinjene våre for personvern i henhold til Flickr. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan Oath behandler den personlige informasjonen din, kan du se retningslinjene for personvern.

Kontoinformasjon

  • I profilens personverninnstillinger kan du kontrollere hvem som kan se forskjellige deler av profilen din, inkludert, men ikke begrenset til, e-postadresse, navn, nåværende by og annen informasjon du velger å gjøre offentlig.
  • I innstillingene kan du også velge å skjule bilder eller profilen din fra søk på flickr.com, så vel som fra søk på tredjepartsnettsteder som bruker Yahoo API-en, inkludert Yahoo bildesøk. Vi vil anmode om at tredjeparter respekterer innstillingene dine, men disse tredjepartene er utenfor vår kontroll, og oppdatering kan ta en del tid. Når du bruker Flickr, er du ikke anonym for oss.

Innsamling, bruk og deling av informasjon

  • I personverninnstillingene dine kan du velge som standard at bildene dine er offentlig tilgjengelige, begrense tilgang til et avgrenset antall andre Flickr-brukere, eller gjøre bildene private, slik at bare du kan se dem. Dersom du ikke endrer innstillingene dine, vil bildene dine som standard være offentlige, med mindre de er lastet opp ved bruk av Auto-Uploadr-funksjonen på mobil eller fra skrivebord. På hver bildeside vil du også finne mer finmaskede kontroller for å endre innstillingene for hvert enkelt bilde. Vi kan bruke informasjonen vi samler fra offentlige bilder til å avstemme og levere målrettet markedsføring (på tvers av enheter og på og utenfor tjenestene våre) og levere relevant reklame basert på aktiviteten din, antydede interesser og stedsinformasjon. Annonser vist deg kan også være relatert til analysene våre av bildene dine og av tekstinformasjon, slik som metadata (inkludert notater) koblet til bildet du ser på eller søkebegrepet du anga.  
  • Vi bruker informasjon samlet fra alle bildene på Flickr for følgende generelle formål: 
    • Levere, vedlikeholde og forbedre innhold og tjenester – og utvikle relevante produktfunksjoner. Dette omfatter analyser av innholdet og annen informasjon du lagrer eller overfører når du bruker tjenestene våre: 
    • Innfri forespørslene dine og når fullmakt er gitt av deg. 
    • Forbedre tjenestene våre. 
    • Foreta undersøkelser og støtte innovasjon i vinnende produkter og tjenester. 
    • Levere anonymisert statistikk og rapportering til interne og eksterne parter, inkludert partnere, tredjeparter og allmennheten. Dette kan inkludere rapporter angående trender når det gjelder bruken av og innholdet i Flickr:
    • Levere stedsbaserte tjenester, søkeresultater og annet innhold som er relevant for deg.
    • For å gjøre det mulig for sikkerhetssystemene våre å oppdage og forsvare mot aktiviteter som svindel, ulovligheter eller fornærmende atferd.
  • Dersom du slår på automatisk opplastingsfunksjonalitet noe sted på Flickr, vil alle bilder og videoer på den enheten automatisk bli lastet opp til Flickr. Disse bildene og videoene blir lagret som private på Flickr inntil du velger å dele dem. Du kan når som helst deaktivere Auto-Uploadr-funksjonen i app-innstillingene. Automatisk opplastede bilder kan brukes for formålene diskutert ovenfor.  
  • Når du gir oss tillatelse, kan vi også få tilgang til kameraet ditt eller enheten din for å levere andre funksjoner eller tjenester, eller for å forbedre tilbudene og produktene våre. 

Posisjonsinformasjon og EXIF-data

  • Når du laster opp ethvert bilde eller video med geografiske data (f.eks. fra en mobil enhet) eller manuelt geomerker bilder eller videoer, kan bildets eler videoens posisjon vises i et kart.
  • EXIF-data
    • Exchangeable Image File Format-data («EXIF»-data) er et register av innstillingene og andre relevante metadata satt inn av et digitalkamera eller en enhet når du tar et bilde eller en video, blant annet enhets- eller kameratype, blenderåpning, lukkerhastighet, brennvidde og sted.
    • Med mindre du slår av EXIF-data i kameraet ditt eller enheten din, eller fjerner dem fra bildet før det lastes opp til Flickr, mottar og lagrer Flickr EXIF-data for alle bilder og videoer. Flickr viser som standard en kobling som viser EXIF-data for bilder og videoer du laster opp. Koblingen vises på alle bilde- og videosider og viser typen og årsmodellen til kameraet eller enheten du brukte til å ta bildet. Du kan velge å skjule denne koblingen for andre brukere i kontoinnstillingene under fanen «Personvern og tillatelser».
    • Noen kameraer eller enheter kan lagre GPS-koordinater (posisjon) i bildets EXIF-metadata. Om du vil, kan Flickr importere disse dataene og bruke dem til å plassere bildene dine på kartet ditt automatisk.
  • Geogjerder
    • Et geogjerde er et berøringspunkt på et kart som har spesielle standard geopersonverninnstillinger. Disse er nyttige for slike steder som «bosted» eller «skole» som du ønsker skal være litt mer private enn standardinnstillingene dine. Klikk her for å opprette dine geogjerder.
    • Du kan også sette opp geopreferanser som avgjør hvem som kan se posisjonene til bildene dine som standard. Du kan videre endre innstillingene for geopreferansene for enkeltbilder ved å klikke på kartet på høyre side av hvert bilde.

Bildegjenkjenning

  • Vi bruker bildegjenkjenningsalgoritmer for å analysere og skanne alle bildene og videoene for å hjelpe deg å organisere dem, for å gjøre det lettere å søke etter dem, og for de formålene som er diskutert under tittelen «Innsamling, bruk og deling av informasjon». For eksempel kan algoritmene identifisere og merke handlingssteder, handlinger, objekter, offentlige personer eller andre ting av interesse.

Deling med tredjeparter

  • Du kan forbinde kontoen din med andre nettsteder for å dele bildene dine direkte til andre sosiale bildedelingstjenester og blogger.
  • Du kan angi preferanser som bestemmer om delingsfunksjoner (slik som Facebook, Twitter, Tumblr og andre) skal vises for andre på ditt offentlige innhold, som du får tilgang til gjennom innstillingen «tillat deling». Når kontoen din er koblet til disse nettstedene, er standardinnstillingen å tillate deling, noe som gir Oath og andre brukere rett til å dele ditt offentlige innhold.
  • Gjestepass-historikken din gir deg mulighet til å administrere gjestepass som du har opprettet for å dele bildene dine med andre.
  • På skrivebordsversjonen av Flickr kan du gi enkelte Oath-apper og tredjepartsapper ulike tillatelsesnivåer for å samhandle med kontoen din, dele informasjon med andre og dra nytte av blant annet verktøy for bilderedigering. Hvis du vil slutte å bruke en av disse appene og trekke tilbake tillatelsen, klikker du på koblingen «Slett tillatelse» under «dele og utvide» på kontosiden og fjerner den tillatelsen.

Praksis angående dine muligheter for å oppdatere eller slette informasjon

  • Du kan slette individuelle bilder du har på Flickr ved å velge bildene du ønsker å slette, og så klikke på slett-knappen. Eller du kan slette grupper av bilder ved hjelp av gruppeoperasjoner.
  • Gå inn på kontoinnstillinger for å redigere profilen, standardinnstillinger for personvern for bilder og mer.

Markedsføring og abonnementer

Flickr Pro

Annet