Flickr

Tato stránka popisuje naše postupy v oblasti ochrany soukromí týkající se služby Flickr. Další informace, jak společnost Oath zpracovává vaše osobní údaje, najdete v našich Zásadách pro ochranu soukromí.

Informace z účtu

  • V nastavení soukromí u vašeho profilu můžete určit, kdo uvidí různé části vašeho profilu, mimo jiné e-mailovou adresu, jméno, aktuální město a další informace, které se rozhodnete zveřejnit.
  • V nastavení můžete také určit, zda chcete skrýt své fotografie nebo svůj profil ve výsledcích hledání na webu flickr.com, stejně tak jako na webech třetích stran, které používají rozhraní Yahoo API, včetně služby Vyhledávání obrázků (Yahoo). Budeme vyžadovat, aby weby třetích stran respektovaly vaše nastavení, ale tyto třetí strany nemáme pod kontrolou a aktualizace může navíc nějakou dobu trvat. Pokud používáte Flickr, nejste pro nás anonymní.

Postupy při shromažďování, používání a sdílení informací

  • Ve svém nastavení ochrany soukromí můžete určit, zda budou vaše fotografie ve výchozím nastavení veřejně přístupné všem nebo zda přístup omezíte na určité uživatele služby Flickr, případně zda je ponecháte jako soukromé, takže k nim budete mít přístup jenom vy. Pokud nezměníte své nastavení, vaše fotografie budou ve výchozím nastavení veřejně přístupné, pokud nebyly nahrány pomocí mobilní nebo počítačové funkce Auto-Uploadr. Na každé jednotlivé stránce s fotografiemi najdete podrobnější ovládací prvky pro změnu jejího nastavení. Informace, které shromažďujeme z veřejně přístupných fotografií, můžeme používat k přiřazování a doručování cílené reklamy (na zařízeních a v našich službách i mimo ně) a k poskytování relevantní reklamy vycházející z dat o aktivitách, ze zjištěných zájmů a polohy. Reklamy, které se vám zobrazí, mohou souviset také s našimi analýzami vašich fotografií a textových informací, jako jsou metadata (včetně poznámek) spojená s fotografií, kterou si prohlížíte, nebo s vámi zadaným hledaným výrazem.  
  • Informace shromážděné ze všech fotografií ve službě Flickr používáme pro tyto obecné účely: 
    • Můžeme je používat k poskytování, údržbě a zdokonalování obsahu a služeb – a vývoji relevantních produktových funkcí (to zahrnuje analýzu obsahu a dalších informací, které ukládáte a přenášíte při používání našich služeb), 
    • při plnění vašich žádostí a s vaší autorizací, 
    • k vylepšování našich služeb, 
    • k provádění výzkumu a podpoře inovací u atraktivních produktů a služeb, 
    • k poskytování analýz a sestav s obecnými výsledky bez osobně identifikovatelných faktorů pro interní a externí subjekty, mezi které patří partneři, třetí strany a veřejnost (to může zahrnovat sestavy týkající se trendů využití a obsahu ve službě Flickr.),
    • k poskytování služeb založených na poloze, výsledků hledání a dalšího pro vás relevantního obsahu a
    • k vylepšování našich systémů zabezpečení v oblasti detekce podvodných, urážlivých nebo nezákonných aktivit a ochrany před nimi.
  • Pokud kdekoli ve službě Flickr zapnete funkci automatického nahrávání, budou se všechny fotografie a videa na daném zařízení automaticky nahrávat na Flickr. Tyto fotografie a videa se budou ukládat ve službě Flickr jako soukromé, dokud se nerozhodnete je sdílet. Funkci Auto-Uploadr můžete kdykoli vypnout v nastavení aplikace. Automatické nahrávání fotografií je možné používat pro výše uvedené účely.  
  • Pokud nám udělíte oprávnění, můžeme využívat také přístup k vašemu fotoaparátu nebo zařízení, a to za účelem poskytování dalších funkcí a služeb nebo vylepšování našich nabídek a produktů. 

Informace o poloze a data EXIF

  • pokud nahrajete fotografii nebo video s geografickými daty (tzn. z mobilního zařízení) nebo k nim ručně přidáte geografickou značku, bude možné jejich polohu zobrazit na mapě.
  • Data EXIF
    • Data EXIF (Exchangeable Image File Format) představují záznam nastavení a dalších relevantních metadat vložených digitálním fotoaparátem nebo zařízením v okamžiku, kdy jste fotku nebo video pořídili. Mimo jiné obsahují informace o typu fotoaparátu nebo zařízení, cloně, času expozice, ohniskové vzdálenosti a zeměpisné poloze.
    • Pokud ve svém fotoaparátu nebo zařízení nevypnete data EXIF ani je neodeberete ze snímku před jeho nahráním do služby Flickr, tato služba tyto údaje pro všechny fotografie a videa převezme a uloží. Ve výchozím nastavení zobrazí služba Flickr odkaz s daty EXIF týkajícími se fotografií nebo videí, která nahráváte. Odkaz se zobrazuje na všech jednotlivých stránkách fotografií nebo videí a uvádí značku a model fotoaparátu nebo zařízení, kterým jste snímek pořídili. Na kartě ochrany soukromí a oprávnění můžete tento odkaz před uživateli skrýt.
    • Některé fotoaparáty nebo zařízení mohou do záhlaví dat EXIF u fotografie ukládat souřadnice GPS (polohu). Pokud chcete, může služba Flickr tato data naimportovat a použít je k automatickému umístění fotografií na mapu.
  • Omezené geografické oblasti
    • Omezená geografická oblast je citlivé místo na mapě, které má pro geografické údaje speciální výchozí nastavení soukromí. Takové nastavení je užitečné pro místa, jako je třeba domov či škola, u kterých budete pravděpodobně chtít chránit soukromí ve větším rozsahu, než určuje globální výchozí nastavení. Omezené geografické oblasti můžete vytvořit po kliknutí sem.
    • V předvolbách geografických údajů</a> můžete také určit, kdo ve výchozím nastavení uvidí polohu u vašich fotografií. Dále můžete změnit nastavení předvoleb geografických údajů u jednotlivých fotek, a to kliknutím na mapu vpravo od každé fotky.

Rozpoznávání obrázků

  • Všechny fotografie a videa analyzujeme a skenujeme pomocí algoritmů pro rozpoznávání obrazů, abychom vám usnadnili jejich uspořádání a vyhledávání a pro účely popsané pod nadpisem Postupy při shromažďování, používání a sdílení informací. Tyto algoritmy dokážou například identifikovat a označovat scény, akce, objekty, veřejné postavy a jiné objekty zájmu.

Sdílení s třetími stranami

  • Budete-li chtít své fotografie sdílet přímo v blozích a dalších sociálních službách s možností sdílení, můžete svůj účet připojit k dalším webům.
  • Můžete nastavit předvolbu určující, zda se jiným uživatelům ve vašem veřejném obsahu zobrazí funkce sdílení (jako jsou Facebook, Twitter, Tumblr a další). Je dostupná prostřednictvím nastavení pro povolení sdílení. Pokud je váš účet připojen k těmto webům, je sdílení ve výchozím nastavení povoleno, což dává společnosti Oath a dalším uživatelům právo sdílet váš veřejný obsah.
  • Historie oprávnění Guest Pass vám umožňuje provádět správu oprávnění, která jste vytvořili pro sdílení svých fotografií s jinými uživateli.
  • V počítačovém prostředí služby Flickr můžete určitým aplikacím společnosti Oath a třetích stran udělit různé úrovně oprávnění k interakci s vaším účtem, sdílení informací a využití aplikací, jako jsou nástroje pro úpravy fotografií. Pokud chcete některou z těchto aplikací přestat používat a oprávnění odebrat, klikněte na stránce svého účtu na odkaz pro odebrání oprávnění v části pro sdílení a rozšiřování a toto oprávnění odeberte. 

Postupy související s vašimi možnostmi aktualizace nebo odstranění informací

  • Jednotlivé fotky, které máte ve službě Flickr, můžete odstranit, a to výběrem požadovaných fotek a stisknutím tlačítka pro odstranění. Nebo můžete pomocí dávkových operací odstranit celé skupiny fotek.
  • Přejděte do nastavení, kde můžete upravit svůj profil, výchozí nastavení ochrany soukromí u svých fotek a další možnosti.

Marketing a odběr informací

Flickr Pro

Další informace